Обробка на фрезерних верстатах: багатофункціональний метод

By in
Обробка на фрезерних верстатах: багатофункціональний метод

Фрезерна обробка металу: важливі деталі технології.
Популярність обробки стали на фрезерних верстатах відрізняється завидною стабільністю. Цьому є просте пояснення: фрезерування дозволяє застосувати різні способи обробки та отримати деталь без дефектів і вад. Професійні багатофункціональні верстати є важливим обладнанням в станочном парку багатьох підприємств.

Фрезерування може бути горизонтальної, вертикальної, з нахилом під певним кутом – все залежить від способу кріплення фрези, ріжучого інструменту, який обертається в напрямку подачі верстата і знімає з металу шар за шаром.

Види фрезерувальних робіт: специфіка операцій
Існує класифікація фрезерної обробки металу не тільки за способом кріплення фрези, а й за її направленням, а також по руху заготовки.

1.Попутное фрезерування легко видаляє стружку без передчасного зносу інструменту. На верстат не треба встановлювати затискні механізми, а рівень шорсткості відповідає вимогам.

2.Встречное фрезерування «проти подачі» здійснюється для чорнової обробки і підходить навіть для самих твердих сплавів. При знятті стружки метал деформується, відбувається зміцнення його поверхні.

3.Чтоби зробити підсікання, канавки, вікна або пази, використовують кінцеві фрезерування.

4.Торцевая обробка металу на фрезерному верстаті необхідна для роботи з габаритними заготовками.

5.Профільние деталі фрезеруються фасонним методом.

Одним з головних чинників отримання правильно обробленої поверхні є використання якісної фрези. Інструмент підбирається відповідно до типу металу, методом фрезерування, призначенням майбутньої деталі. Наприклад, кінцева фреза потрібна для роботи з високошвидкісної подачею. Дисковий інструмент необхідний для зняття фасок, вибірки металу, обрізки заготовки або прорізання пазів.

Щоб послуги фрезерної обробки металу були якісними і ставали приводом для позитивних відгуків, не менш важливо здійснювати всі операції на висококласному обладнанні. Японські верстати Mazak і Mori Seiki з ЧПУ забезпечують відповідність готової деталі офіційним стандартам і в точності втілюють в реальність креслення замовників.

Результатом професійного фрезерування є отримання деталі з високою втомної міцністю, якістю чистоти поверхні. Геометрія деталей включає мінімальну кількість незначних гребінців, западин і інших шорсткостей. Саме такі вироби виготовляють в компанії «ПромТехноЦентр».